Competition Overview

Competition Title

Jeonju Station International Design Competition

Competition Background and Aims

Competition Background

Jeonju, one of the largest cities in the southwest of the Korean peninsula, has long been enriched by the Korean traditions and cultural practices alive in its old historic buildings such as that of the Hanok Village, the Pungnam Gate, the Jeondong Catholic Cathedral, among others. At present, the city of Jeonju intends to become the most Korean-style city representative of contemporary culture, while also preserving the traditional cultural heritage of South Korea and the rich natural environment surrounding the city in a sustainable manner. Accordingly, the overarching theme of this competition is the revitalization of the Jeonju Station area into a prosperous civic cultural space of the kind that will come to characterize the traditional city of the future. Participants are asked to extend and improve Jeonju Station and its neighbouring facilities, so that the new Jeonju Station can become the first epicenter for the cultivation of local culture and rich environmental experiences.

Competition Aims

The intended outcome of this competition is to build a new Jeonju railway station complex while conserving and extending the major existing building(s) on the site. Suggested building ideas will increase the regional values and cultural aesthetic of the city. The new station must represent a future direction and vision for contemporary Korean architecture, attentive to the existing urban contexts and current conditions of its surroundings.

Site and Scope of Design

  • Design Scope
    • The construction of a new station building (the existing station building will be preserved with limited alterations allowed), a parking lot with amenities, and improvements made to the square and traffic circulation.
      • (1) Location: 680, Dongbu-daero, Deokjin-gu, Jeonju-si, Jeollabuk-do, Republic of Korea
      • (2) Site area: 68,877 m2
      • (3) Gross area of the existing station building (main building only): approximately 1,505 m2.
      • (4) Required gross floor area of the new station building: 3,300 m2
      • (5) Required facilities: parking lot (accommodating more than 385 vehicles), amenities associated with the parking lot (1,200 m2), supplementary facilities for the station building (connecting circulation, traffic system facilities, etc.), a square, and landscaping.
      • (6) Main building usage: railway station complex

    • Project Budget
      • Estimated construction cost is KRW 34,000 million (including overhead expenses and VAT)
      • The above construction cost includes landscaping but does not include the cost of the construction of the square.
      • The design fee is approximately KRW 2,093 million (including VAT and BIM design, but excluding electrical and communication design).

Organizer

Korea Rail Network Authority (Korean Rail Network Authority, Architecture department, +82-42-607-3927)

Competition Type

International design competition

Competition management team (CMT)

  • Management agency: The Korean Architects Institute
  • Management team head: Sung-wook Kim (Professor, Ajou University)
  • Official E-mail: ka20020829@hanafos.com

The CMT manages and operates this competition, subject to the guidelines and schedules.

The CMT supervises all competition events, including registration, Q&A, reception, etc. The CMT members may advise the jury and the technical committee but are not concerned with assessment and selection.

Jeonju Station International Design Competition
Register Now!

Design Objective Download Design Guidelines

Conservation of Time and Memory, and Coexistence with the Future

Jeonju is a place in which hundreds of years of Korean history and culture have been preserved, at rest in many different parts of the region. It has long pursued the construction of a city in which traditional and contemporary cultures could be brought into harmony based upon the knowledge of architectural heritage related to the Hanok of the Joseon Dynasty. The railway station of Jeonju is an extremely important symbolic and temporal place: beyond the functional role of logistics and transporting passengers, it embraces the history of modern city development and of the contemporary expansion of Jeonju that has proceeded over the past 100 years. The Jeolla Line railway, which first opened in 1914 during the Japanese colonial period, was located in what is Jeonju’s old city centre today, and the location of the current Jeonju City Hall is where the first Jeonju Station Hanok was located. As a result of the industrialisation and the expansion of the city, the railway route was changed, and Jeonju Station moved to its current location to be newly constructed in 1981. For about 40 years, it has been the main hub for Jeolla Line passenger trains and the major point of embarkation when visiting the city. The part that will be extended in this competition is the space provided for the third generation, connecting the Hanok station building from the time of the Japanese colonial period to a present day Jeonju Station. It will privilege the memories of the past in the preservation of the station building, while also emphasising the importance of establishing an image of contemporary Jeonju whereby the memory of the past is filtered through the present, leading to a pioneering vision of the future.

The Restoration of the Urban Square and Civic Cultural Space

The entire area of Jeonju Station, which has long been the gateway to the metropolitan transportation network – connecting the largest centre in Jeonbuk Province to each major city in the country – has formed a flourishing civic space and unique cityscape situated around this station building in the Hanok style. Moreover, although it has been converted using more modern materials such as concrete, Jeonju Station and the square in front is worthy of public preservation, as a place in which 40 years of accumulated memory pervades. However, due to the recent new town development in the west, along with the relocation of the Jeonbuk Provincial Government, the eastern region of Jeonju, Jeonju Station included, stagnated somewhat in terms of its development due to the urban expansion and population movement concentrated in the western region. This competition, which is being promoted as a part of the Jeonju station area improvement project, will not only extend the railway facilities in a more functional way but also preserve Jeonju Station as a public space of historical significance and return it to the citizens. The contemporary extension of the station building space aims to be a major foundational point for the revitalization of the eastern part of the city, uniting the past and the future of Jeonju.

Establishing a Sustainable Human and Environment Network

As with most cities in Korea, Jeonju has undergone rapid transformation into a contemporary city within only half a century, and the long process of urban development and change is still underway. However, in spite of a mountainous natural environment that is wild, lush and vibrant, unconventional urban development in the name of growth and expansion and unconventional architectural styles highlighting apartments and shops have created conditions that are no different from any other small or medium city in Korea. Today marks a paradigm shift in which new urban development focuses on people and culture, deviating from industrial growth led by function and efficiency. In this regard, Jeonju City strives to create a nature-oriented, pleasant urban environment, prioritizing its status as a garden city as part of its future vision through cultivating the horizontal forest road and green area for citizens to rest. Therefore, the Jeonju Station of the future must preserve the local environment and pursue a people-and-nature-oriented urban space. Entrants to the competition will propose ecological networks connected to the surrounding area, and include them as part of the walking and spatial environment of the extended facilities. The improvement of the railway facilities, which are at the core of the three-dimensional walkway and the ecological spaces, will satisfy the broader goal pursued by the Jeonju City New Deal Renaissance, which aims to revitalize street culture and meet the sustainability demands to protect the natural environment. Simultaneously, it will become an important attempt in reinterpreting and defining the relationship between urban space and the railway station. The pedestrian walkway is central to the circulation system that links the preserved station building and the extended space, and it will play a role in connecting various complex facilities and public areas inside and outside the station. Various vertical circulation features, such as ramps and stairwells, will be actively used inside and outside, and it these elements will be designed as places that play with the three-dimensional connections between the ground floors and the underground, platform and outdoor square, and landscaping – providing a rich and diverse spatial and visual experience.

Registration

  • Register online via the official website within the registration period (refer to Schedule)
  • With the administrator’s approval, entrants will be granted access to the materials after completing formal registration for the competition.
Register Now!
Jeonju Station International Design Competition

Jury

Border circle

Hani Rashid

Border circle

Moon-Gyu Choi

Border circle

Yoon-Gyoo Jang

Border circle

Chanjoong Kim

Border circle

Peter Ferretto

Border circle

Byung-Chan Kim

Awards

Winners will be awarded as follows:
1st prize (1 team):Contract award for Design Development and Construction Documentation
2nd prize (1 team):KRW 40,000,000 and certificate
3rd prize (1 team):KRW 20,000,000 and certificate
Honorable mention (2 teams):KRW 15,000,000 and certificate
The prize money and compensation will be paid to the representative of each awarded team within 30 days of the award ceremony (Korean time). The payment will be disbursed in KRW to Korean citizens and in USD to international participants according to the currency exchange rate on the day of payment.
Any submitted work corresponding to the following circumstances may be dropped in accordance with the consent of the jury committee, regardless of the evaluation process. The organizer and jury committee may cancel an award at a later date if the following conduct comes to light:
  • If at least one participant or representative submitted two or more works
  • If the rule of anonymity is violated
  • If the part or entire contents of submitted work is disclosed prior to the announcement of the final selection.
  • If the submitted work bears similarity to previously published work by participant or any other practitioner (including unrealized projects).
  • If the submitted work does not comply with the relevant laws and regulations, such as competition guidelines.
  • If the submitted proposal is deemed to significantly exceed the estimated construction costs.
Jeonju Station International Design Competition
Register Now!

Schedules

Announcement and guidelines distribution:Friday 31 May 2019.
Registration:Friday 31 May – Friday 28 June by 17:00.
Site visit and briefing:Tuesday 2 July 2019, 14:00.
Reception of inquiries:Tuesday 9 July 2019. by 17:00.(extended)
Response to inquiries:Friday 12 July 2019.
Submission:Tuesday 10 September 2019 by 17:00.
Technical review:Monday 16 September – Friday 20 September 2019.
Jury session:Wednesday 25 September 2019
Result notification:Thursday 26 September 2019.
All dates and times are based on Korean Standard Time (UTC/GMT+9).
The schedules are subject to change, and the notice of any changes will be posted on the website of the design competition.
Participants are not obligated to attend the site visit and briefing.