Project Scope

  • The site and design subject are as follows:
Items Information
Site Location 680, Dongbu-daero, Deokjin-gu, Jeonju-si, Jeollabuk-do, Republic of Korea
Site Area 68,877 m2
Platform 8m x 159m x 2m(2 tracks 11 lines, Island platform)
Station Work Facility Existing
  • Gross Area 1,505 m2
  • Outdoor ground parking: 143
  • Additional facilities: Underground platform connection, platform roof, etc.
Extension Gross Area 3,300 m2
Parking Facilities
  • More than 385 parking spaces provided
  • Amenities for parking lot: 1,200 m2
Other Facilities Square and landscape (No area limitation)
  • Major railways, rail depths, location and size of the station platforms, and the passageways connecting the underground platform cannot be changed – they are fixed elements.
  • The appearance of the existing station building will be preserved as much as possible, but it can be partially altered if required, according to the specific design intention.
  • The underground platform connecting passage must remain, but it can be connected to the new station building. Materials and the composition of interior space can be changed accordingly.
  • As of 2016, the number of passengers using Jeonju Sation is shown in the table below. In 2020, the daily average number of passengers boarding, and alighting is expected to be about 9,060 on weekdays.
Number of passengers boarding, and alighting in Jeonju Station
Classification Number of Passengers Boarding Alighting
Passengers Inbound 1,291,130 958,344 332,786
Outbound 1,274,907 338,886 936,021
Subtotal 2,566,037 1,297,230 1,268,807
Ratio Inbound 50% 37% 13%
Outbound 50% 13% 37%
Subtotal 100% 50% 50%
Jeonju Station International Design Competition
Register Now!

Information Regarding the Site and Vicinity

Site and Vicinity

  • Currently, Jeonju Station is a railway station on the Jeolla Line, and it was built on its current location due to the relocation of the Jeolla Line in 1981.
  • KTX, ITX-Saemaul, Mugungwha-ho, and S-train stop here.
  • It faces Baekje-daero (first Majoong-gil) in the south-western direction and Dongbu-daero in the south-northern direction.
  • It is surrounded by a commercial area, in which commercial facilities of 3-5 stories are positioned on Baekje-daero, and 2-3 stories on Dongbu-daero.
  • A housing development district (Jeonju station area public support private rental lease housing district) has been announced in the northeast, and a commercial & residential complex (of 30 stories) is under construction on the south side of the central square.

Current Conditions of the Existing Building

[Site condition and existing facilities]
[Existing station building, related facilities and parking lot]
  • At present, the site includes a central square and a parking lot (97) in front of the Jeonju station building. The square is encircled by roads, used both for public transportation and private vehicles. The Jeonju station involves underground connecting passages, railway lines, and an area of abandoned space located behind.
  • Vehicle and pedestrian circulation is made only through the front central square, and the rear space is accessible only through Jangjae-gil.
  • It is possible to access to the platform in the existing station building through the underground connecting passageways, which will be used even after the extension.

Area Permitted for Redesign on Site

[Site zones permitted for design]
  • The new station building includes all the following areas (A to E), which will be freely placed on the site.
  • Existing parking lot (A), platform and railways (D), rear public space (E), part of the central square (B) (part of the business expense).
  • It is possible to redesign the existing square and to suggest changes such as including the square as part of the new building (but not including the project cost).
  • New parking lot and amenities: Part of the existing parking lot (A) and part of the central square (B) (underground parking available), front of the existing station building (C).

Remaining and Modifiable Facilities

[Remaining and Modifiable Facilities]
  • A- Existing station building: partial changes in function can be made for the use of the platform. Demolition of the canopy of the underground connecting passage is possible
  • B- General Education Room: demolition possible.
  • C- Jeonju General Office: must remain.
  • D- Jeonju Electic Room: must remain.
  • E- Platform (canopy): must remain, though it is possible to propose a change to the canopy (excluded from the business expense).
  • F- Underground connecting passage: must remain (can be extended to link to the extended station building).
  • G- Canopy of the underground connecting passage: demolition possible.
Jeonju Station International Design Competition
Register Now!

Gallery